söndag 15 april 2012

Spa-helg

I fredags bar det iväg till Ranelids och Piratens Kivik för inkvartering på ortens Spa-hotell.
Efter kaffe med smarriga bakverk var det dags att svida om och bege sig till relaxavdelningen där vi hade bokat in oss på olika behandlingar.
Anita och jag provade på jacuzzin och ångbastu medan de andra fick massage. Det var +38 grader i vattnet. Sedan var det dags för våra behandlingar "Fina fötter". Först trodde man inte det skulle fungera för mig p g a mina kittliga fötter men efter ett tag på britsen och massage med varm lavendelolja så nästan somnade jag. Skrattmusklerna fick också sitt denna helgen.
På kvällen var det tre rätters middag med vinpaket bestående av champagne, rött vin och dessertvin. Det var det sk moderna köket med stora tallrikar och mycket smått och fina namn. Man blev mätt och det var delikat. Förrätten bestod av: äppelspånsrökt koljarygg med örtsallad huvudrätten var: 3 veckors hängmörad Black Angus entrecôte med pressad örttartar med brändmärkta potatisar och till dessert var det: lakrits-crème brulé, hallonmousse och torkad vaniljmousse. Mätta, matta var det dags för lite sömn.
Vi vaknade upp till ett underbart soligt Kivik och efter en god frukostbuffé begav vi oss ut på promenad. Eftersom konstrundan fortfarande pågår så blev det lite konst på hemvägen. Det blev lunch på Creperiet i Södra Mellby där Eva inhandlade en unik ljusstake kallad "Zlatans tårar". På hemvägen blev det musik av Peps och "Oh boy vicket vackert väder". Vi njöt av visippsbackar och påskliljor i dikesrenen och kanske var det så att någon t o m slumrade till med Beths lugna trygga körning. Tack Beth, Anita, Eva och Maggan för denna trevliga helg och nu tar vi sikte på nästa resa Berlin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar