måndag 28 april 2014

Stockholmsdagar

Det har varit mycket trevliga dagar i Stockholm där jag tillsammans med Mona passat barnbarn. En ganska så enkel uppgift. När barnen var i skola och förskola så gick vi på ABBA-museet som jag faktiskt blev imponerad av. Vi dansade disco, sjöng i studio och mixade låtar. Hoppas ni ser vem det är längst till höger.
Sedan hämtade vi Nora på vanliga förskolan där hon för ovanlighetens? skull faktiskt gjort ett litet bus och träffade på en butter fröken som inte var det minsta imponerad och sen var det dags för Sigrid som nu går på en mycket stor skola. 
Det har varit fantastiska sommardagar så efter hämtningen blev det god italiensk glass.
På lördagen skulle Sigrid på kalas och skulle vara ren och fin och nyfriserad men duschen gjordes om till en badstrand.
Nora fick så klart också ha lördagsgodis men mitt i ätandet fick hon syn på en liten myra och blev mer fascinerad av den än godispåsen.
Vi tog en sväng om Mariatorget där Nora fiskade i fontänen med hjälp av sitt svärd. Är svärden månne ett släktdrag?
På gården hemma upptäckte vi en gullviva och till min stora glädje så gillar Nora att plocka små buketter fast denna fick stå kvar.
På lördagen hade vi mys i soffan och Sigrid var jätteduktig med att duka fram ett litet bord  med godsaker och så ...
... lade hon samtidigt en liten ansiktsmask. Hon har också förstått att farmor behöver en kopp kaffe för att vakna till på morgonen och hon kan numera koka kaffe.
På söndagen tog vi en sväng till Drakenparken och jisses vad det gick undan med sparkcykel och cykel. Man måste ha nerver till att låta dom åka.

På söndagen var det nytt kalas för Sigrid i Liljeholmen där det låg en Fruktpark så där höll vi till med Nora som gungade melon med mormor. 
Det hör också till att man skall få en ny frisyr av Sigrid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar