torsdag 13 maj 2010




I onsdags åkte hela arbetslaget till Torekov för arbete på dagen, god mat och dryck på kvällen och övernattning på en stor bondgård. Dagarna var väl valda för vi hade tänkt värme och sol och en utflykt till Hallands Väderö för att speja efter en sälkoloni. Tyvärr! men det regnade kopiöst och var smällkallt så det blev fleecetröja och fleecetofflor i stället. Vin och whisky värmde dock gott på kvällen.

Vi hämtade en alldeles nyrökt delikat lax hos en fiskare och vi hade fått löfte om att gräva upp nypotatis på bondens ägor. Vi var ju trots allt på den bördiga Bjärehalvön. Potatisarna var dock bara som små nötter så det blev dom vanliga från Ica.

Lagom till att laxen var uppäten så upphörde regnet för en kort period och vi kunde ta en kort kvällspromenaden. I Torekov bor det en massa kändisar så vi tittade på Henke Larssons och Kvinnaböskes hus. Prinsessan Madeleine såg vi inte till. Vi fick oss till livs historien om sjöfararnas helgon S:t Tora och tittade på hennes sten vid stranden. Vid kyrkoruinen växte ett märkligt träd som tydligen var en ros. Hallands Väderö kunde man bara skymta i regndiset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar