lördag 9 juli 2011

Gotland


Nu har jag tillbringat några dagar på Gotland hos Anders och Gunilla. Jag fick ett alldeles eget hus att husera i. Tog både morgondopp och kvällsdopp i havet.

I stället för att ha en gästbok så tas det s k "trappbilder" och här förbereder värdfolket ett sådant. Gunilla kan oerhört mycket om Gotland och vet vad som är värt att se därför blev det mycket lyckade utflykter.

Fårö var en underbar naturupplevelse. Jag tyckte mycket om det karga landskapet och alla stenmurar som fanns överallt t ex utanför Fårö kyrka där vi också tittade på Ingmar Bergmans grav.

Det doftade så gott av alla vildväxande kryddor som t ex citrontimjan som dök upp här och var i bergsskrevorna.

Självklart tittade vi på alla raukar som verkligen är fantasieggande.


Romateatern var ett lyckokast. En underbar kväll att sitta i denna ruin och se Shakespeares "Trettondagsafton" med bl a Michael Segerström och Ulf Brunnberg.


Jag ville så klart se Visby och vi hamnade mitt i politikerveckan så det var kändisar och jippon överallt. Vi åkte från ett soligt Slite till ett dimmigt Visby men hann med domkyrkan och gränderna där rosorna verkar att trivas i den kalkrika jorden.



Sista kvällen tog vi med oss kaffekorg och åkte till Sigsarve naturreservat för att se solnedgången. Klipporna stupade rakt ner i havet så det gällde att inte trampa fel.
Väl hemma igen så drack vi en kall Wisby Weissbier en ny ölupplevelse. Jag slapp en upplevelse nämligen att plocka fästingar som det fanns gott om. En annan trevlig upplevelse var fladdermössen som flög runt på kvällarna när vi satt ute.
Jag kommer med all säkerhet att återvända till Gotland jag har bara sett en bråkdel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar