söndag 22 augusti 2010






Idag var det dags för litteraturgruppen "Vera" att träffas. "Verorna" är Beth, Eva, Maggan, Anita, Åke och jag själv. Beth hade dragit igång det hela med anledning av att hon i veckan fyller 60. Var det hela skulle gå av stapeln har vi fått gissa oss till genom att det varje dag via mailen har kommit en ledtråd. Alla gissade rätt på att det var någonstans i Landskrona. Det var också här gruppen bildades en gång i tiden när vi alla var arbetskamrater. Så småningom bar det iväg till Idas krog i en av hamnarna i Landskrona.Där var det förbeställt en superb måltid som inleddes med en uppfriskande Caipirinha och som avslutades med kaffe och avec. En av ledtrådarna var att Vera skulle uppskatta att träffa Hulda. När Beth är i farten kan man aldrig känna sig säker så vi fortsatte med våra gissningar.

Efter maten blev det en promenad ut på en brygga och där får vi träffa Hulda. Upp ur ruffen på en båt sticker Beths man Bosse upp sitt ansikte och gåtan hade fått sin lösning. Det var båten som hette Hulda.

Som vanligt vid våra träffar så skrattas det, litteratur diskuteras och för att inte tala om våra skrivarprojekt. Kanske kör vi igång med vår fjärde sk stafettbok.

Tack Beth för denna fantastiska dag.

1 kommentar:

  1. Tack själv! Nöjet var även på min sida! Jag trivdes som en prins-essa! Trevlig och välformulerad beskrivning. Blev väldigt lässugen och inspirerad till att skriva. Så Vera come on!

    SvaraRadera