lördag 6 augusti 2011

Vinslott, ull och hav


Det var tänkt som en utflykt till Kivik Art Center men blev i stället andra spontana sevärdheter. På väg till Kivik passerade vi Kronovalls vinslott. En imponerande byggnad, välskött park där det t o m fanns ett poesiträd.

För den som ville så kunde man både prova vin och gå en kurs i sabrering och man kan undra om man får fullt hus på en sådan. Förmodligen.

I närheten av Kivik hittade vi Mandelmanns trädgård. Fantastiskt roligt besök för en trädgårdsentusiast och att se det hela i verkligheten efter det att man sett TV-programmen från deras trädgård. Växtligheten frodades och här fanns i stort sett allt. Det växte ibland lite huller om buller. Höns och gäss strövade fritt omkring.

I gångarna mellan de upphöjda bäddarna hade man lagt fårull. Slöseri kan jag tycka eftersom det fanns tjocka lager men mjukt att gå på. Ull brukar ju också lukta lite speciellt när det blir blött så man kan ju undra hur det är när skyfallen hittar dit.
Färden gick vidare till Stenshuvud där matsäcken packades upp. På väg därifrån åkte vi till Kivik Art Center som var svårt att hitta. Tydligen får man inte skylta för mycket dit. (Kan Lundell ha satt P för det?) När vi väl kom dit var vi så trötta så vi betraktade det hela bara på avstånd. Det blev en sista kaffepaus i Mälarhusen och sedan vände bilen åter mot Lund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar